Четвер, 30.11.2023, 11:17
Комунальний заклад дошкільної освіти№7"Сонечко" комбінованого типу

 Каталог статей

Меню сайту
Категорії розділу
Мої статті [18]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 952
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Друзі сайту

Ватутінський відділ освіти

Ватутінська ЗОШ №5

Ватутінська ЗОШ №6

Банери
Peredplata Testportal President
Головна » Статті » Мої статті

Конкурс на кращий вітамінний салат

Користь вітамінів.

Про користь вітамінів знають всі. Але зазвичай ми згадуємо про їх необхідність весною, коли з’являються перші ознаки гіповітамінозу — втома, дратівливість, апатія... Організм дитини не може самостійно синтезувати всі вітаміни або синтезує їх в недостатній кількості. Інші вітаміни ми отримуємо разом з їжею.

Вітаміни

Користь для організму

Міститься у продуктах

Вітамін A

Зір, шкіра, кістки зуби і ясна.

Морква, шпинат, печінка, масло.

Вітамін B1

Обмін речовин, енергія робота м’язів.

Печінка, продукти грубого помелу, картопля, бобові.

Вітамін B2

Зір, енергія, шкіра, повний обмін речовин.

Молочні продукти, яйця, м’ясо, риба, бобові.

Ніацинамід

Енергія, нервова система, зниження рівня цукру у крові.

М’ясо, горіхи, зернові, дріжджі.

Вітамін B6

Нервова система, вироблення білків та червоних кров’яних тілець, робота м’язів.

Свинина, печінка, птиця, риба, кукурудза.

Вітамін B12

Синтез червоних кров’яних тілець, нервова система, правильний ріст дітей.

Риба, кукурудза, банани, печінка, яйця.

Вітамін C

Імунна система, кістки, розщеплення холестерину у печінці.

Перець, цитрусові, листові овочі.

Вітамін D

Регулювання кальцію та фосфору, кістки та зуби, імунна система.

Риба, печінка, яєчний жовток, авокадо.

Вітамін E

Захист клітин і тканин від пошкоджень, затримка (уповільнення) старіння.

Рослинна олія, риба, яйця, продукти із зерна грубого помелу.

Вітамін H (Біотин)

Обмін речовин, ріст і структура волосся.

Печінка, яєчний жовток, соєві боби, морква.

Вітамін К1

Згортання крові, запобігання появі синців.

Зелені овочі, капуста, м’ясо, молочні продукти, продукти із зерна грубого помелу.

Фолієва кислота

Оновлення клітин, нервова система, покращення травлення.

Листові овочі, горох та бобові, горіхи, продукти із зерна грубого помелу, яйця.

Пантотенова кислота

Обмін речовин, відтворення тканин.

Риба, м’ясо, яйця, молоко, бобові.

 

   
     

 

Категорія: Мої статті | Додав: Сонечко (21.03.2012)
Переглядів: 743 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: